top of page

Een spannende familievoorstelling voor kinderen vanaf 6 jaar én hun ouders over Kitty Kat en Hubert Hond die door hun baasje worden achtergelaten in een vreemd bos.

IN EEN VREEMD BOS

WAAR HET OVER GAAT

Hoe ga jij om met de komst van vreemdelingen? Ontvang je ze met open armen? Zoek je misschien ruzie? Steek je een helpende hand uit of stuur je ze misschien wel weg. "In een vreemd Bos" is voorstelling voor kinderen én hun ouders.

 

De voorstelling vertelt het verhaal van Hubert Hond en Kitty Kat die door hun baasje worden achtergelaten in het bos. In dit vreemde bos maken ze kennis met de bewoners van het bos; de bosdieren. Hoe reageren de bosdieren op de komst van deze twee buitenstaanders? Worden ze met open armen ontvangen of direct weggejaagd?

EEN IMPRESSIE

Roeltje Hop

Simon Schildpad

Marga Kat

Wiesje Wezel

Irene Ham

Mirna Mier

Anouk Goris

Hazel Hert

CAST & CREATIVES

Erla Bakker

Bas de Beer

Rachel Voordewind

Kitty Kat

Edwin Kappers

Wout Wolf

Thijs Pannekoek

Bob Bever

Rick Mulder

Hubert Hond

Klarissa Hogeveen

Katinka Konijn

Uther de Uil

TEKST

BEWERKING

KOSTUUMS

MET DANK AAN

Regie

AREND VICTORIE

MARCEL PIJL

RONALD VAN ESSEN

ALIE GORIS
ALIDA JANSMA

JACQUELINE VOORDEWIND

HET PODIUM
FENNY TIETEMA

DE DIEREN STELLEN ZICH VOOR

WAAROM DEZE VOORSTELLING

"In een vreemd Bos" is in 1996 geschreven voor Het Nieuwe Masker door Arend Victorie en Marcel Pijl. In die tijd waren er veel vluchtelingen die asiel in Nederland zochten. Overal werden asielzoekers centra geopend om de vluchtelingen te kunnen herbergen. De verdeeldheid in Nederland wa groot. Twee uitersten stonden lijnrecht tegenover elkaar. Zijn wij een veilige haven voor vluchtelingen of sluiten we de grenzen; vol is vol.

 

Ruim 20 jaar later lijkt het of de geschiedenis zich herhaalt. Een enorme groep mensen, voornamelijk uit Syrië en omringende landen, ontvluchten de ellende in hun eigen land om elders in veiligheid verder te kunnen leven. De discussie van toen is opnieuw actueel; het lijkt wel of je moet kiezen. Ben je voor of tegen? Is er plek voor mensen die asiel zoeken, of is de grens bereikt? Moeten we hen helpen, of moeten we eerst onze eigen mensen helpen? Het Nieuwe Masker heeft deze vragen - waar iedereen mee worstelt - aangegrepen om het toneelstuk opnieuw op de planken te brengen.

bottom of page